Když jsem hledala
informace o zajímavostech Montrealu, narazila jsem na zmínku o ‘válce‘ mezi Montrealem a
New Yorkem o to kde se pečou nejlepší bagely. Jeden z těch nejlepších je určitě
St. Viateur Bagel (http://www.stviateurbagel.com/), který nejdete na adrese 263
St-Viateur v Montrealu.
![]() |
| Pekárna bagelů na ulici St.Viateur |
Firmu v roce 1957
založil Meyr Lewkowicz, Polák, který přežil druhou světovou válku a byl nějakou
dobu v koncentračním táboře Buchenwald. V roce 1953 přišel Lewkowicz do Kanady
a začal pracovat v pekárně bagelů. Později, v roce 1957, spolu s Hymanem
Seligmanem a svou ženou otevřeli vlastní pekárnu bagelů.
![]() |
| Sezamový bagel |
Dnes má pekárna
bagelů otevřeno sedm dní v týdnu, dvacet čtyři hodin denně. Kdykoliv si můžete
koupit lahodný bagel přímo z pece. Koupě celého tuctu může být nebezpečná. Je
velmi těžké přestat jíst, dokud v papírovém pytlíku něco je. Dobrou chuť!
Dnešní francouzské slovíčko:
lahodný - délicieux


No comments:
Post a Comment